FARMEC

antet farmec

FARMEC- Femei Asistate pentru Reușită pe Piața Muncii și Evoluție în Carieră POSDRU/144/6.3/S/128920

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin  Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeşte în oameni!”

Obiectivul general al proiectului este de a asigura si promova tratamentul si accesul egal pe piata muncii pentru femei din trei regiuni de dezvoltare ale Romaniei (Bucuresti-Ilfov Sud-Muntenia si sud-vest Oltenia) prin actiuni pozitive de calificare in meserii cerute pe piata muncii cu efecte asupra cresterii oportunitatilor de ocupare si de dezvoltare a carierei femeilor prin programe de formare specifice in scopul dezvoltarii aptitudinilor, dobandirii abilitatilor antreprenoriale si dezvoltarii propriei afaceri, pentru un numar de 750 de femei pe o perioada de 18 luni.

Strategia ce va fi abordata in promovarea proiectului „Femei Asistate pentru Reusita pe Piata Muncii si Evolutia in Cariera” a luat in considerare mai multe aspecte distincte:

 • Consolidarea principiului accesului egal pentru toti pe piata muncii cu scopul de a creste oportunitătile de angajare ale femeilor prin calificarea a 460 femei in meserii de confectioner-asamblor material textile, ingrijire batrani la domiciliu, lucrator comercial, Lucrator in alimentative, manichiurist.
 • Cresterea constientizării asupra principiului egalitătii de sanse si de gen, asupra drepturilor egale în cadrul societătii civile prin evaluarea contextului national actual privind diferentele de gen in ceea ce priveste profesiile, cariera si veniturile
 •  Asigurarea accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale, în vederea creării unei piete a muncii inclusive prin cursuri de formare profesionala pentru dobandirea de competente suplimentare (competente antreprenoriale, competente TIC, contabil,limba engleza, inspector resurse umane, manager de proiect) pentru 290 de femei.
 • Facilitarea reconcilierii vietii de familie cu activitatea profesionala a femeilor prin organizarea de cursuri de calificare pentru ingrijire batrani si infirmiere
 • Cresterea increderii in sine a femeilor prin diseminarea de bune practici si exemple de succes privind egalitatea de sanse, dezvoltate în cadrul altor programe la nivel central si local
 • Sprijinirea si asistarea femeilor in vederea initierii unei afaceri si desfasurarii unei activitati independente
 • Cresterea constientizarii femeilor asupra necesitatii si efectelor benefice privind asocierea la retele profesionale si interprofesionale locale, nationale si international
 • Initierea de actiuni inovatoare, integrate interregionale si transnationale bazate pe preluarea experientei si a bunelor practice ale partenerului transnational
 • Crearea unei structuri dedicate initierii si dezvoltarii antreprenoriale care sa ofere informatii si servicii dupa finalizarea proiectului si sa actioneze pentru promovarea egalitatii de sanse in afaceri.

 

inscrie-te

Advertisements

Comments on: "FARMEC" (85)

 1. loreen said:

  Unde se tin aceste cursuri gratuite?

 2. loreen said:

  multumesc

 3. carmen said:

  In Craiova se pot face aceste cursuri? Daca sunt angajata pot beneifcia de ele?

  • Vom organiza cursuri si in Craiova. Grupul tinta este format din femei, indiferent de statutul lor pe piata muncii, singurul inconvenient ar putea fi programul pentru ca toate cursurile se desfasoara pe o durata de 8 ore pe zi.

 4. Crăciun said:

  Poate ar fi bine sa va extindeți și în ardea 🙂

  • Crăciun said:

   Scuzați-mă, în zona arealului, zona centrala. Mulțumesc

  • In acest moment proiectele aflate in resfasurare nu au ca regiune de implementare Centrul. Vom tine cont de solicitari in viitoarele proiecte transmise spre aprobare.

 5. flori said:

  se mai pot face inscrieri la cursul de Baby-Sitter?

 6. Andreea said:

  Buna seara! Daca am deja un loc de munca pot urma unul din aceste cursuri gratuite?

  • Nu avem restrictii in ceea ce priveste statutul pe piata muncii, dar prezenta este obligatorie. Atat timp cat programul locului de munca va permite participarea noi va asteptam cu drag.

 7. Juvaderu Andra said:

  Buna ziua as dori sa stiu in Constanta se vor organiza aceste cursuri si cand si sunt gratuite ?

 8. Oana said:

  Bună ziua! Cat tine un curs ca perioada de timp? Și care este programul mai exact?

  • Fiecare curs are afisata durata. Cursurile de formare se desfasoara in 40 de ore, iar cele de calificare in 360 de ore. In general, programul este de 8 ore pe zi, de luni pana vineri.

 9. alexandra said:

  In Piatra Neamt nu se organizeaza aceste cursuri?

 10. cicu andreia said:

  buna seara ! vreau sa va intreb daca zona Vrancea beneficiaza de astfel de cursuri ? multumesc

 11. David Ioana said:

  buna ziua.cind veniti va rog si in Craiova?.multumesc.
  .

  • Cel tarziu in luna februarie vom organiza un curs de calificare Ingijire batrani la domiciliu in orasul Craiova. Daca doriti sa participati, cmpletati formularul de inscriere de pe site bifand “Curs Ingijire batrani la domiciliu”

   • David Ioana said:

    pe mine ma intereseaza un curs de croitorie .daca puteti sa-mi raspumdeti.multumesc

 12. ioana mircea said:

  este normal sa scrii cnp-ul?

  • Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin este operator de date cu caracter personal nr. 23966. Datele cuprinse în acest formular vor fi tratate confidenţial, în conformitate cu prevederile Directivei CE/95/46 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, transpusă prin Legea nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile Directivei 2002/58/CE privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, transpusă prin Legea nr. 506/2004.

 13. Raluca said:

  Buna! In judetul Buzau aveti in plan aceste cursuri? Multumesc.

  • Momentan avem cursuri doar in regiunile Bucuresti-Ilfov Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia. Poate in urmatoarele proiecte ne putem extinde si in aceasta regiune.

 14. Nadia said:

  Buna ziua! In ce perioada se desfasoara cursurile in Pitesti?

  • Organizam cursuri in orasul Pitesti, trimiteti un formular de inscriere cu optiunile dumneavoastra. Cursurile se organizeaza si in functie de numarul de solicitari.

 15. Daniela said:

  Mă întrebam dacă aceste cursuri nu se pot face de la distanţă , deoarece eu locuiesc în Iași și sunt foarte interesată .

  • Cursurile nu se tin la distanta, prezenta este obligatorie. Totodata, din pacate, Iasi nu face parte din regiunile de implementare a proiectului.

 16. Voty said:

  Buna! Programul este de luni pana vineri, de la ora 8 la 16?

 17. veronica said:

  In Suceava se fac cursuri?

 18. Nadia said:

  In ce perioada
  se vor tine cursurile in Pitesti?

 19. butuza camelia said:

  la baia mare se poate

 20. Carmen said:

  Buna ziua! In Craiova organizati cursul de manager de proiect? di daca da, in ce perioada? Multumesc!

  • Cursul Manager de proiect este organizat de partenerul de proiect AOA Arges, va rugam sa luati legatura cu aceasta organizatie pentru mai multe detalii.

 21. Carmen said:

  In Craiova ce cursuri aveti? Multumesc!

 22. Iulia said:

  Organizati pe viitor si ceva asemanator in Galati, va rog.

 23. Buna ziua.la cursurile de manichiura-pedichiura se pot inscrie si barbati sau doar femei?

 24. Simona said:

  Buna ziua,
  In Slatina organizati cursuri de contabilitate simpla? Sau doar in Craiova?
  Va multumesc!

  • Slatina se afla in regiunea de implementare a proiectului. Din pacate nu avem in acest moment o grupa de curs in regiune. Daca trimiteti forumarul de inscriere completat noi va vom contacta in momentul cand vom incepe organizarea.

 25. claudiu said:

  In Targoviste aveți cursuri? Sunt numai pt femei,cursurile?

  • Targoviste se afla in regiunea de implementare a proiectului. Momentan nu avem o grupa de curs in regiune, in functie de numarul de inscrieri (la acelasi curs) noi ne putem deplasa pentru a organiza un curs in zona.

 26. Cristina said:

  Buna ziua ..as vrea sa urmez un curs de competente antreprenoriale. Se mai tin cursurile? Multumesc .

 27. kami said:

  buna ,se face si in CLUJ-NAPOCA CURSURI

 28. Buna in oradea cand se face acest proiect?

  • Momentan avem cursuri doar in regiunile Bucuresti-Ilfov Sud-Muntenia si Sud-Vest Oltenia. Poate in urmatoarele proiecte ne putem extinde si in aceasta regiune.

 29. Oana said:

  Buna ziua,
  Pentru Bucuresti mai organizati cursuri de specializare/perfectionare/initiere?
  M-ar interesa cursul de manager de proiect.
  Multumesc!

  • Organizam cursurile in continuare insa cel de manager de proiect este organizat de partenerul AOA Arges in orasul Pitesti

   • Oana said:

    Puteti sa imi spuneti va rog ce cursuri aveti in perioada urmatoare.

 30. in Slobozia se tin cursuri?

  • Slobozia face parte din regiunile de implementare a proiectului, insa nu am avut o cerere suficient de mare pentru a organiza un curs in oras.

 31. Buna ziua. Doresc sa particip la cursul de contabil din cadrul acestui proiect,in orasul Pitesti. Am trimis un formular de inscriere, dar nu am primit niciun raspuns.

 32. POPA OANA ELENA said:

  Buna ziua sunt din Tulcea,la noi in oras se organiseaza astfel de cursuri?

 33. ionas19@yahoo.com said:

  buna ziua sunt din targoviste si as dori sa stiu daca se mai tin cursuri de competente antreprenoriale si de unde obtin mai multe informati

  • Buna ziua, Targoviste face parte din regiunile de implementare, daca sunt suficiente persoane inscrise la curs putem organiza o grupa in regiune. Completati formularul de inscriere pentru a tine cont.

 34. pot participa la doua cursuri diferite?

 35. nika said:

  La Câmpulung muscel se țin aceste cursuri, m ar interesa cursuri de îngrijire bătrâni. Dacă da , când încep și cât durează. Multumesc

  • In acest moment am terminat toate grupele de curs Ingrijire batrani la domiciliu. Exista posibilitatea sa revenim in proiectele viitoare

 36. Vasilencu Mihaela said:

  La Iasi se organizeaza cursuri de infirmiera,sunt foarte interesata.Multumesc.

 37. iancu alina said:

  De exemplu , daca am facut cursul de aj de bucatar la succesul la feminin. Pot face un curs de tic la dumneavoastra???

  • Puteti participa la mai multe cursuri cu conditia sa nu fie in acelasi proiect sau cu acelasi domeniu. Completati formularul de inscriere online.

 38. Magda said:

  Buna ziua,in orasul Motru (Gorj)tineti cursuri?

 39. buna seara
  as dori sa stiu daca in câmpulung muscel se tin cursuri anul acesta si cat costa.
  va multumesc!

 40. va multumesc pentru raspuns.
  daca este posibil va rog sa ma anunțați si pe mine daca este posibil sa incepeti cursuri si la noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: